Readprint.com

Read Print Books - free books for students, teachers, and the classic enthusiast.

joi, 6 martie 2008

Paris on a tight budget






Este aproape o saptamana de cand m-am intors de la Paris. Tuturor care afirma ca cel mai bine e sa ramai in Romania pot sa le spun pe romaneste ca mananca rahat cu lopata.

Este by far una dintre cele mai civilizate tari din vest la distanta de ani lumina de Romania din toate pctele de vedere. Acolo oamenii se spala cand ies din casa, miros a parfum si nu transpiratie, tantiile nu-si arunca sacosa pe scaun la metrou de la intrare, nu calatoresti ca o sardina, SI MULTE ALTE NUURI care la noi nu se intampla...might as well admit it..suntem o natie de necivilizati- nu toti, insa cea mai mare parte este din pacate.

Recomand tuturor sa vada Parisul in formula in care am fost si noi fiindca cred ca va permite tuturor sa-si faca niste calcule realiste.

Astfel o perioada de 6 zile este ideala pentru a vedea tot ce e de vazut, aproape, si puteti bate Parisul la picior pana la epuizare, literally.

Daca va preocupati de biletele de avion cu 2-3 luni inainte aveti sanse sa zburati la preturi rezonabile cu Air France. Taxele de aeroport sunt incluse, serviciile sunt impecabile, si sunteti serviti cu o masa in toata regula in timpul zborului. Astfel un bilet dus-intors m-a costat practic 220 euro.

Daca il urmariti cu fidelitate va veti putea lauda ca ati vazut toate obiectivele majore din Paris.

Pentru o cazare ieftina apelati la lantul de hoteluri Formule 1. Costa 42 euro/noapte. Exista cabine de toaleta si dus pe hol, in numar suficient de mare. Baia e tot timpul curata. Dezavantajul este ca nu aveti dulap in camera, dar va puteti pune hainele pe patul de sus. Cei de acolo sunt amabili si rezolvati rapid orice problema. Rezervarile le puteti face pe net, iar la fata locului paltiti cu cardul.

Cel mai bine plasat hotel- cel mai aproape de centru, langa se afla carrefour, aproape de metrou este cel de la Porte de Montreuil.

Daca sunteti la buget redus cel mai bine este sa faceti de seara cumparaturile in Carrefour. Acesta are program de la 09:00-22:00. In week-end inchid si mai devreme. Luati apa la bax - e mai ieftina decat in oras de cel putin 2-3 ori, si sandwichuri. Nu ezitati sa puneti mana pe niste croissanturi la cutie. Sunt grozav de delicioase si deosebite fata de orice paine romaneasca.

Niciun comentariu: