Readprint.com

Read Print Books - free books for students, teachers, and the classic enthusiast.

luni, 16 martie 2009

I amsterdam

M-am intors ieri seara la realitatile autohtone carpato-danubiano-pontice dupa o incursiune de patru zile in tara libertinajului Olanda.

Netherlands asa cum tin olandezii sa precizeze ca este numele tarii lor in engleza, Olanda fiind doar o mica parte (ce cuprinde Amsterdam, Rotterdam si Utrecht daca nu ma insel)este mai tare ca Franta, hands down.

Lumea foartea calma si prietenoasa, rad la tine pe strada si se uita in ochii tai, o diferenta clara fata de romanii de zi cu zi. Adevaru e ca si noi am fi veseli daca am avea traiul lor - administratorul hotelului avea adidasi Lacoste deci judecati si voi.

Insa de departe cei mai friendly si amabili oameni...permanent preocupati daca ne-a placut mancarea si serviciile, foarte deschisi si fara comentarii sau priviri nasoale cand le spuneam ca suntem romani. E chiar un mic New York - aici traiesc foarte multi chinezi (au propriul lor China Town), turci si musulmani in general, indieni si asiatici in general. Prima tara in care am vazut o moschee..deci asta va da o idee generala.

Nu stiu cat se mai vede din faptul ca au fost in secolul XVII cea mai bogata tara din lume, insa Rotterdamu este o minune SF si am fost socati de cladiri si arhitectura. Daca vreti sa va faceti o idee de New York mai aproape de casa va sugerez Rotterdamu - plin de zgarie nori.

Pentru cei care au fost la Paris si stiu zona La Defense..aici aproape tot orasul nou este La Defense...genial de-a dreptul.

Sunt atat de multe de spus incat o sa revin cu un alt post si ceva poze ...dar ca sa inchei daca aveti ceva banuti recomand din toata inima Amsterdam.

Grozava tara asta!

Niciun comentariu: