Readprint.com

Read Print Books - free books for students, teachers, and the classic enthusiast.

vineri, 8 februarie 2008

Nu e apa in Camin LeuA

Suntem in anul 2008 in Bucuresti - mai nou Capitala europeana, Romania.

In caminu Leu A, recent renovat cu mult tam tam..insa in sec XXI- NU EXISTA APA CURENTA.

Cum - va intrebati..se poate ca la caminul uneia dintre cele mai reputate facultati a celei mai mari Universitati din tara sa nu ai apa nici cat sa-ti clatesti gura?

Bine..mai precis …cand este totusi apa risti mai degraba sa iei dizenterie spalandu-te cu ea decat mancand cu mainile murdare.

Cum era si normal, intr-o institutie unde exista organizatii care sa reprezinte drepturile in Romania – studentii isi exprima nemultumirile intre ei…ca doar cine are timp sau chef sa ii asculte?

Liga Studentilor? Slabe sanse fara bani la tescherea ca doar everybody has to make a living.

Profesorii? Sunt mai preocupati cu picatul studentilor si defularea frustrarilor personale pe motiv ca “asa se intampla cand sunteti mai preocupati de servici decat de facultate” (Citez un mare om in domeniu – sau ar fi fost acum 40 de ani cand era nou ce preda el azi)

Mai departe nu mai continui fiindca ma apuca rasu – as trai in alta lume daca as crede ca cineva din cercurile conducerii chiar se preocupa de chestii d-astea marunte; sau ca cineva chiar s-ar gandi sa mute, spre ex, biblioteca Facultatii de Electronica din Polizu undeva mai aproape de casa.

Puteti citi mai departe despre ce inseamna sa faci facultate in Romania la linkul de mai jos:

Facultate

Ma intreb impreuna cu alte 60.000 de studenti ai Politehnicii Bucuresti, daca va exista o zi in care cineva sa tina cont de probleme noastre si sa ne impinga inainte – cam asta ar fi menirea mediului academic teoretic, si nu sa ne dea in cap.

Inchei acest articol printr-o discutie care a avut loc intre domnul decan X si domnisoara recrutoare pentru o companie americana. Discutia chiar a avut loc. You can fill in the gaps.


“Buna ziua.. Domnul Decan al Facultatii Y?

Da.

Ma numesc Domnisoara R si sa va sun in legatura cu posibilitatea angajarii unor studenti de-ai dumneavoastra, masteranzi, pentru training si soft.[detalii confidentiale]. Salariul este de cateva mii de dolari; este vorba de formarea unor specialisti in domeniu in Romania. Va rugam san e recomandati cateva nume si date de contact daca se poate.”

Domnul Decan X afla ca este vorba de un program full time aproape.

“ Studentii trebuie sa vina la facultate, nu sa lucreze.”

Concluziile le trageti singuri.

Niciun comentariu: