Readprint.com

Read Print Books - free books for students, teachers, and the classic enthusiast.

joi, 14 februarie 2008

Romania noastra cea de toate zilele - Episode 1

Nu stiu cum as putea sa descriu intr-un articol tot ce ar fi de spus in legatura cu acest subiect. Mi-ar trebui un sir lung de romane – si oricum deja le-ati mai citit in alte romane din literature noastra, ca doar de la Morometii si pana acum nu s-a schimbat mare lucru.

Si totusi Parazitii au prins atat de bine esenta :”O tara de banci, farmacii, cazinouri si saormerii”

Si ca sa vedeti cat este de adevarat voi descrie drumul la metrou pe care-l parcurg in fiecare zi care cuprind ceva aspecte din eternal si fascinanta Romanie

Cobor din bloc si trec pe langa o macelarie arabeasca care duhneste a carne pana in intersectie, intitulata sugestiv “HALAL”. Intrebarea - Cum ai putea cumpara carne dintr-un asemenea loc - isi gaseste repede raspunsu prin faptu ca e mereu goala, si totusi in fiecare zi umple de “miresme” un cvartal intreg.

Dupa vreo 3 seventh-handuri cu haine jenante expuse afara- ca doar tre sa fii nebun sa furi asa ceva- ajungem la paradisul saormeriilor care este Sir – unde parcarea e plina de 4x4 si Audi-uri ca doar trebuie omu sa si manance. Zona roieste de business-mani la ciocate care infuleca saorme si urla tare in ultimul model de Nokia.

By now am trecut pe langa 3 farmacii, si mai urmeza doua.

Apogeul calatoriei este atins cand ajung la “Saormeria minimalista” unde puteti observa in habitatul lor natural doi tipi care-si fataie fundul pe ritmul muzicii in timp ce taie halci de carne. Dupa ce asculti 3 minute aceleasi sunete stridente de zici ca-ti canta un babuin in calduri, deja esti in deplina putere sa omori pe cineva daca nu te calca vreo masina mai intai in timp ce tu traversezi pe verde.

Puteti admira in stanga aproape toate siglele de banci din Romania – BancPostul este la loc de cinste pe colt si pentru cei care simt nevoia sa lucreze cu aceasta banca ii informam ca mai sunt 4 persoane in toata banca. Managerul este cautat prin Interpol fiindca a sters-o cu banii la plaja.:D

In rest bani sa fie ca de shopping-centeruri nu ducem lipsa.

Dar despre asta, in episodul urmator…

Niciun comentariu: